petek, 10. junij 2016

Brokoli-cvetačna kremna juha z ajdovo-lečinim hrustavčkom

Poljubne količine brokolija in cvetače skuhamo, prestavimo v blender, začinimo, dolijemo vodo in po želji kak rastlinski napitek ter malo kvalitetne maščobe. Zblendamo do gladkega in postavimo na stran.

Ajdovo kašo smo namočili čez noč ali vsaj dopoldne za nekaj ur. Zeleno lečo smo prav tako namočili in skuhali po navodilih. Razmerje naj bo nekj pol pol. Zmešamo in malo pretlačimo z vilico, začinimo - sol, poper, kurkuma, majaron... dodamo nekaj ajdove moke. Lahko tudi čičerikino ali drugo moko (z glutenom ali brez, če ga uživate)

Masa za hrustačke naj bo srednje kompaktna, naj se drži skupaj. Lahko dodamo tudi malo maščobe - olivno olje.

Poskusni hrustavček oblikujemo z malo žličko in ga potlačimo, da je precej tanek. Zapečemo na obeh straneh in preverimo okus. Če nam razpada, dodamo malo moke ali tekočine - odvisno ali je presuho ali premokro.

Za dekoracijo sem imela nekaj narezanega pora in drobnjaka - doda malček okusa in teksturo juhici.




Ni komentarjev:

Objavite komentar