torek, 17. november 2015

Brokoli polpeti


1 glavo brokolija, nacvetkamo in skuhamo (naj bo še čvrst)
 

Odlijemo vodo in prestavimo v skledo.
 

Še toplega pretlačimo in dodamo 2 do 3 žlice polente/koruznega zdroba in eno žlico kokosove maščobe. 

Premešamo in pustimo počivati najmanj 15 minut. Začinimo s soljo, kurkumo, peteršiljem (ali poljubnimi začimbami).
Oblikujemo polpete (ena zvrhana žlica za en polpet) in jih povaljamo v zdrobljenih koruznih kosmičih. Če je masa premokra lahko dodamo še žlico koruzne ali ajdove moke. Moja masa je bila precej mehka in sočna, a taki so bili tudi polpetki. Zunaj hrustljavo zapečeni, notri pa mehki in super okus, ki niti ne spominja na brokoli. 
 

Popečemo na kokosovi maščobi 3-4 minutke na vsaki strani.

(narejenih je bilo 12 polpetkov premera 5 cm)
Predvsem všeč mi je tale barvna kombinacija.







Druga verzija brokoli polpetov je nastala zadnjič, ko nisem imela polente niti koruznih kosmičev. Zato niso brez glutena, so pa ravno tako dobri.

Postopek podoben, le da sem v speštan bokoli dodala skodelico kuhane rdeče leče, začinila in dodala pirino moko. Masa je bil mehka, mokra in ni prav držala oblike, a kroglico se je dalo narediti. Popekla sem jih na olivnem olju z vseh možnih strani. 'Kroglice' so bile zelo zelo okusne! Priporočam!


Ni komentarjev:

Objavite komentar