nedelja, 8. november 2015

Bistra zelenjavna juha

Nič posebnega, a tako dobra.

Velike količine gomoljne zelenjave - korenček, rumeno korenje, zelena, koleraba, peteršilj... Vse skupaj kuhljamo do mehkega, da se okusi in arome sprostijo, za še malo več okusa lahko dodamo bio zelenjavno jušno kocko (sicer to zelo redko uporabljam, a sem zadnjič kupila cel paketek, pa pridno dodajam :) ).

Zakuhe v taki juhi ne potrebujemo, še posebno ne kadar je mišljena kot predjed.

V nekaj litrov vode damo kuhati četrt gomoljne zelene, 4-5 večjih korenčkov, 1 rumen koren, korenino peteršilja, liste peteršilja, polovico rumene kolerabe, drobnjak, suhe začimbe (zelena, majaron, kurkuma, poper) in sol.

Vse skupaj skuhamo do mehkega, na koncu dodamo žlico ali dve kvalitetne maščobe.

Dober tek!



Ni komentarjev:

Objavite komentar