sobota, 29. november 2014

Voda, pena, mehurčki

Voda je še vedno zelo zanimiva. Kjer je priložnost tam se preliva, naliva, pomiva in poliva. Vse lepo in prav, če ne bi bilo treba otroka preoblačit 5x na dan. Seveda, kljub temu da je precej previden, mu včasih še vedno uide mimo in se polije, polije po tleh... Potem pač skupaj pobriševa. Ko se je treba preobleči pa beži in se smeje na ves glas.

No zdaj ne bo treba več bežati saj imamo nove prijateljice žabe! Krasen vodoodporen predpasnik, ki nama bo olajšal marsikatero vodno dogodivščino, dobili smo ga pri Otroci kuhajo in pečejo.

Dete zrine stol h koritu in je že pripravljen na čofotanje. Pripravila sem mu posodo, napolnila z bodo in milnico, da so se naredili mehurčki, dodala sem mu nekaj lončkov in mini kozarčkov. Zamotil se je za kakih 15 minut, jaz pa sem medtem pospravila po kuhinji. Win-win :)

Če je le mogoče in če je otroku v interesu, mu dovolite, da se igra z vodo, trenira koordinacijo oko-roka s prelivanjem, ko preliva iz leve v desno posodico in obratno pa tvori povezave med levo in desno polovico možgan, opazuje kako se voda obnaša, na prstkih opazuje mehurčke in jih poka...




Ni komentarjev:

Objavite komentar