sreda, 3. september 2014

2. rojstni dan

Za nami je lep dan, preživet na svežem zraku, ob dobri torti in z novimi igračami.

Praznovanje rojstnih dni je pri nas vedno skromno oz. nikoli nimamo večje zabave, saj mi živimo v Ljubljani, naši starši in širša družina pa eni na Dolenjskem in drugi na Štajerskem, tako da za vikend praznujemo še tam.

Tale naš navihanec je res nor na mašinerijo, zato so bila tudi darila temu primerna, seveda pa nismo pozabili na poučno stran daril in vsa bodo prišla prav tudi pri različnih montessori aktivnostih, ki jih načrtujem. Sicer nisem navdušena nad plastiko, a so to res stvari, ki ga zanimajo in mislim, da je prav, da ta interes spodbujamo. Sem pa sorodnikom naročila lesena darila, hihi.


Avtobus... navdušeno opazi vsak avtobus, ki ga kjerkoli vidimo. Skoraj se je naučil že pesmico:

Avtobus,
nima rus,
(naprej pove že sam)
pet koles,
pelje me
do nebes.

Seveda komentirava tudi barvo, preštejeva dejanska kolesa na avtobusu, pogledava kje ima vrata, se pogovarjava o tem kam se pelje (ponavadi je odgovor: v trgovino!) in podobno.



Šotor oziroma hiša. Darilo, ki ga je dobil od tete. Seveda je takoj pogledal notri in ugotovil: Nič ni noter. Pa sva to hitro popravila in notri dala fotelj in velikega plišastega kužija. Tudi za skrivalnice bo odlična zadeva.


In seveda: Traktor. Takoj, ko ga je videl zjutraj je zavpil: Traktor je to! Prikolica! Res pristno veselje. Tudi traktorji so mu izjemno všeč, v knjigi pozna že vse od pluga, prikolice, traktorja za baliranje sena, tudi kombajn. Zraven sem kupila še živali, ki jih sicer že pozna, a bodo svojo vlogo dobile v 'igrici' navdihnjeni po montessori - povezala jih bova s slikicami, kasneje bom dokupila še kakšne druge živali in bova ugotavljala katere ne spadajo zraven... Pravzaprav je možnosti ogromno, razvijala jih bom sproti in seveda delila z vami.

Torta je bila res odlična, mali Jakob je pospravil skoraj cel kos!





 Naslednjič pa senzorična škatla in morda še kakšna pesmica ;)

Se beremo!



Ni komentarjev:

Objavite komentar