četrtek, 24. julij 2014

Veganske Ombre Palačinke

Pa smo spet malo ustvarjali v kuhinji. Tokrat so čisto spontano nastale Veganske Ombre Palačinke.

Mali pomočnik je pridno narezal eno banano, zraven sva zlila še ovseno mleko, ovseno kašo in kokosovo maslo. Vse zblendala, na hitro. Posebej sva stehtala moko, dodala sladkor in pecilni ter ščepec soli.

Sestavine sva združila ter na hitro premešala. Na štedilnik sva dala ponev in pripravila kokosovo olje za peko.

Najprej spečemo nekaj palačink iz prvotne mase (odvisno koliko je jedcev, pri nas je bilo na eno 'rundo' 5 palačink). Preostali masi dodamo za začetek žličko kakava v prahu (ne benko variante) in dobro premešamo, spet spečemo poljubno število palačink. Masi dodamo še 2-3 žličke kakava, premešamo in spečemo do konca.

Za serviranje sestavimo stolp iz palačink od najsvetlejše do najtemnejše palačinke ali obratno. Poljubno dekoriramo z medom, javorjevim sirupom, stepeno smetano, svežim sadjem....

Odlična hitra sladica, malica ali večerja.







Dober tek!

RECEPT:
160 g pirine moke
2-4 žlice nerafiniranega trsnega sladkorja (ali katerega drugega sladila, količino prilagodimo)
1 žlička pecilnega praška/vinskega kamna
ščep soli
1 zrela banana
240 ml ovsenega mleka/napitka
2-3 žlice ovsene kaše (od ovsenega mleka, lahko tudi brez)
30g kokosove maščobe (stopljene)
vanili po želji
kakav v prahu

Ni komentarjev:

Objavite komentar