ponedeljek, 7. julij 2014

Kako je to, ko je mami doma? 2.del

Da nadaljujem, kjer sem ostala. So dnevi, ko je spanec prekratek, da bi postorila vse kar sem si zadala (pol ure ali ura brskanja po internetu, pomivanje posode, pripravljanje kosila, malo relaksacije) in potem so dnevi, ko hodim preverjat, če otrok še diha, ker spi tudi 3 ure in več!

Skratka, po krepčilnem spancu sledi kosilo, velikokrat ga pripraviva skupaj, včasih je že pripravljeno, ko se zbudi - danes je bila piščančja juhica še od včeraj, potem pa sva skupaj spekla še pirine ameriške palačinke s prosenimi kosmiči (za recept se oglasite v komentarjih). Zraven sva dodala še jabolčno čežano, pomljaskala in šla novim dogodivščinam naproti.


V današnji vročini sva bila oba malo lena, tako da sva se kako uro valjala po postelji, se skrivala, pokrivala, delala prevale, skakala in se na ves glas smejala. Luštno je bilo! Od vsega silnega veselja sva bila kar malo utrujena, zato sva se spočila pred računalnikom (saj vem, ni ravno počitek, niti najbolj pametna stvar, ampak otrok zelo rad gleda video posnetke samega sebe in to se spomni večkrat na dan - tu in tam mu ugodimo in zraven komentiramo, kaj počne, s čim se igra.. samo, da je poučno ;) ).
Med ogledom je čudežno izginil jogurtov malinov sladoled, ki sva ga naštimala danes zjutraj in ga čez dan pridno mešala, da je bil kremast in ne pretrd :)

Ko se je vročina malo polegla smo se šli malo ven prezračit, nujno pogledat na parkirišče, kjer je polno avtomobilov, prešteli smo vse kante in vse klime, ki smo jih srečali, se spustili po toboganu in tekli po travi. Lakoto smo potešili s še eno dozo jabolčne čežane in mini palačinkami. Očitno je bil naporen dan, saj se je dete začelo ob pol 8ih že samo poslavljat in odpravljat spat.

Za mami to pomeni urico več 'prostega' časa, namenila ga bom pomivanju posode, pranju las in ogledu filma Seven years in Tibet. Včasih sede kak starejši film z dobrim igralcem :)

Jutri je nov dan, se beremo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar